Recept Samosa's

(16 stuks)


Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg

Vulling:

200 gr hoh gehakt

1 middelgrote wortel

1/2 kop diepvrieserwten

2 teentjes knoflook

2 tl kerriepoeder

2 el tamarindesaus

extra:

olie voor frituren

 

 

 

/ Samosa's recept / 17-11-2003

 

 

Bereiding:

De plakjes bladerdeeg diagonaal doorsnijden.

Meng de vulling van gehakt, fijngeraspte wortel, ontdooide erwten, geperste knoflook, kerriepoeder en tamarindesaus in een schaaltje. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deeghoekjes, maar laat een rand van 1 cm vrij. De randen van het deeg met water bestrijken. Deeg dubbelvouwen tot kleinere driehoekjes en de randen goed aandrukken.

Verhit de olie in een (frituur)pan. Een paar samosa's in de matig warme olie leggen en ongeveer 4 minuten frituren, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Met een schuimspaan uit de olie halen, op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Overige samosa's frituren en serveren met een schaaltje chutney.